VM i Kanada

World championship i halv Ironman blev en jobbig och fantastisk upplevelse i Kanada.

För att få delta i VM måste man kvala. Jag fick min plats i Danmark under midsommarhelgen under Ironman 70,3 i Aarhus. Det är endast 1 % av alla triathleter i världen som kvalar in för att delta. Vi var 3 stycken svenskar som fanns på plats för att tävla.
Jag tävlar i klassen män 50-54 år och vi var 165 stycken tävlande i min klass av 2700. Distansen är simning 1900 m, cykel 9 mil och avslutar med 21 km löpning. Min sluttid blev 4:58.
När jag står där på startlinjen bland alla dessa världens bästa triathleter, så vet jag att många har ett helt liv fyllt av träning medans jag började vid 38 års ålder. Det känns fantastiskt kul att jag lyckats ta mig hit på så kort tid. Så det är aldrig försent att börja röra på sig och det går att kombinera med ett heltids jobb på Atteviks.
Tävlingen blev en kamp mot alla backar med 2 stycken klättringar i 12 graders lutning på cykeln. Banan var inte perfekt för mig som som inte är en ”bergsget”. På löpningen var det 24 grader lutning i en backe som skulle passeras 2 gånger.
Min placering blev 49 plats som jag är riktigt nöjd med. Tänker positivt att det var 100 tävlande bakom mig bland de bästa i världen.
 Nästa tävling är på Mallorca den 27/9. Nu är uppladdningen i fullgång inför en fullängds Ironman 3,8 simning, 18 cykel och 4,2 km löpning.
Håll tummarna för mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>